Brouwerij Broederscha(a)p
/

 

 

Onze bieren 
Brouwerij Broederscha(a)p heeft een aantal vaste bieren. Maar door de passie en het altijd nieuwsgierig zijn naar een uniek recept maken wij ook specials. Onze specials zullen niet altijd leverbaar zijn. Wij brouwen graag speels of met de seizoenen mee. Soms komt er een leuk idee of vraag op ons pad waar wij enthousiast van raken. Dat maakt dat onze bieren uniek zijn.

Benieuwd geworden naar onze bieren? Klik hier om naar de webshop te gaan!

 

Vaste bieren

Honey Blond

Honey Blond is een Belgische klassieker met een twist gebrouwen. Deze versie van ons blond is een moutige variant met de zoete tonen van de toegevoegde caramout. De toegevoegde tarwemout zorgt voor een mooie schuimkraag. De lindebloesemhoning van een lokale imker zorgt voor een unieke smaak.

De Honey Blond is heerlijk bij jonge kaas of kabeljauw.

Alcohol percentage: 6%

I.P.A.

Bij dit hoppige bier hebben wij gekozen voor wat minder bitterheid dan traditioneel bij dit recept hoort. Door de dry hopping methode toe te passen hebben wij wel de mooie aroma’s in dit populaire biertje gekregen. Je proeft de smaken van grapefruit, citrus en tropisch fruit terug in dit bier.

De IPA is lekker bij gerookte zalm of burritos.

Alcohol percentage: 5,5%

Dubbel

Een dubbel gebrouwen met een klassieke mout zoetheid met toegevoegde cassonade suiker en geroosterde mout voor de kleur. Dit bier heeft een zachte kruidige smaak met tonen van karamel en gedroogd fruit. Een echte allemans vriend.

De Dubbel is heerlijk bij een melange van noten, gegrilde kip of bij de barbecue.

Alcohol percentage: 7,5%

Tripel

Ons zwaarste bier van de vaste bieren. In onze tripel zit een Belgische pils en tarwemout. Voor de mooie schuimkraag zijn er tarwevlokken toegevoegd. Het is een mooi rond wat zoetig bier met een iets frisse afdronk. Je kan een vleug citrus proeven door de toevoeging van korianderzaad en cardemom. Dit bier is uitermate geschikt om vlees mee te stoven.

De Tripel smaakt lekker bij dadels gevuld met geitenkaas omwikkeld met spek of stoofvlees met friet.

Alcohol percentage: 8,0%

Coffee Stout

Een echte Coffee Stout* die 6 weken gelagerd heeft met een extract gemaakt van de Rwanda koffieboon van De Eenhoorn. Een volmoutig bier gebrouwen met chocolade mouten, geroosterde mouten en toegevoegde bitterhoppen. Dit bier heeft door de lange tijd dat hij heeft kunnen rusten een milde afdronk gekregen. Zoete fijne smaak met tonen van chocola en karamel.

De Coffee Stout is heerlijk bij een zoet dessert of bij pittige belegen kazen. 

Alcohol percentage: 5,5%

*Bevat lactose


Specials

 

Tropical I.P.A.

Dit is een smash IPA. Smash = single malt and single hop. Het is onze IPA maar dan met een smaak van nog meer tropisch fruit. De Tropical IPA heeft een mooie moutig karakter, dorstlessend en zit boordevol tropisch fruit. Heerlijk op een terras of op een mooie dag in de tuin.

De Tropical IPA is heerlijk bij salades, jonge en romige kazen, kip of gerookte paling. 

Alcohol percentage: 5,5%

Fruity Weizen

Een traditionele Weizen met een 21ste eeuwse twist. Een echte zomerse dorstlesser met een subtiele bitterheid en hoop fruit zoals Meloen, steenfruit en aardbeien. Heel lekker bij een barbecue op een mooie zomerdag.

De Fruity Weizen is lekker bij salades en witte romige kazen. 

Alcohol percentage: 5,1%

Dubbel Bourbon

Een dubbel gebrouwen met een klassieke mout zoetheid met toegevoegde cassonade suiker en geroosterde mout voor de kleur, maar dan 3 weken gelagerd met bourbon cubes. De Dubbel Bourbon geeft verrassend mooie whisky tonen. 

De Dubbel Bourbon is lekker bij worst en kruidige gerechten.

Alcohol percentage: 7,5%

Juicy Mango

Een NEIPA (New England IPA) gebrouwen met fruitige hoppen. Navergist met verse mango. Dit biertje is niet te zoet en laag in bitterheid, perfect voor een zomerse dag.

De Juicy Mango is lekker bij een salade met kip en mango.

Alcohol percentage:
 4,9%

Saison

Een traditioneel gebrouwen "knechten" bier die in de warme zomers in Belgie werd geschonken aan de boerenknechten. Dit frisse bier lest de dorst na de zware arbeid. Onze Saison heeft zijn specifieke smaken gekregen door het gebruik van Munchener mouten en de toevoeging van twee goldings hoppen die het bier een zoet kruidige en een iets citrusachtige afdronk geeft.

Saison is lekker bij flammkuchen met gerookte zalm of gerechten met vette vis. Ook lekker bij een zomerse BBQ.

Alcohol percentage:
 6,0%

Peated Ale

Bij deze donkere Ale is de toegevoegde geroosterde mout mede verantwoordelijk voor de koperachtige kleur. Deze Ale is eerst gelagerd met Beek's Peated Whisky. Een perfect biertje voor de whisky liefhebber die van turf en rook houdt.  

De Peated Ale smaakt lekker bij gegrilde gerechten zoals gegrilde tournedos of een pittig gevulde puntpaprika of andere gegrilde vis of groenten.

Alcohol percentage: 6,7%


Cadeau's

Borrelbox

Wil jij iemand verrassen met een lekkere borrelmiddag? Bestel dan de borrelbox van De Eenhoorn met bier van Brouwerij Broederscha(a)p!  Klik hier om hem te bestellen.

- Drie biertjes van Brouwerij Broederscha(a)p*
- Churchill's Ruby Reserve 0,2l
- Cadeaukoker Pu Er 1992 - 15 piramidezakjes
- Reypenaer 1 jaar oude kaas
- Worst met blauwe kaas van 't Vuistje in Kampen
- Zakje nootjes van 't Vuistje uit Kampen

Bierbox - 4 bieren

Een bierbox van Brouwerij Broederscha(a)p met 4 bieren. 

Klik hier om te bestellen.

Cadeaubox - 3 bieren

Een cadeaubox van Brouwerij Broederscha(a)p met 3 bieren. 

Klik hier om te bestellen.

Cadeaubox - 2 bier en glas

Een cadeaubox van Brouwerij Broederscha(a)p met 2 bieren en een mooi bierglas met het logo van Brouwerij Broederscha(a)p.

Klik hier om te bestellen.

Bierglas Broederscha(a)p

Wil jij de biertjes van Brouwerij Broederscha(a)p in stijl drinken? Bestel dan het losse bierglas met het logo van voormalig Team Wol > Brouwerij Broederscha(a)p

Klik hier om te bestellen.