Brouwerij Broederscha(a)p
/

 

 

Het ontstaan van Brouwerij Broederscha(a)p

Brouwerij Broederscha(a)p is ontstaan met twee vrienden, die onder het genot van een spelletje jeu de boules, op een mooie zomeravond in Frankrijk het idee kregen eens bier te gaan brouwen. Omdat Franse avonden ook nog weleens goed kunnen afkoelen droegen zij beiden een wollen vest. Met een mooi speciaalbier, een wollen vest en een fijne sigaar werden ze Team Wol.

Terug in Nederland werd het bierbrouwen in de tuin als hobby uitgeprobeerd. En zo werd een hobby een werkelijkheid. De bieren werden serieus genomen. Er kwam een cursus en een ontmoeting met de brouwer (Alex) die nu verantwoordelijk is voor alle recepten en smaken. Het bier viel in de smaak en er mocht met de Hanzedagen (2017) in Kampen gebruik gemaakt worden van een uniek pand in bezit van de eigenaren van de Eenhoorn.

Vanaf juli 2020 werd Team Wol officieel Brouwerij Broederscha(a)p en staat voor brouwen met plezier, passie en enthousiasme.

Wie zijn wij?

 
Ronald ten Brummelhuis


Alex Leurink


Simone ten Brummelhuis

Ronald ten Brummelhuis (eigenaar en brouwer) is werkzaam bij De Eenhoorn  / De Olifant. Na jaren lang het ambachtelijke beroep als bakker te hebben gedaan besloot hij het op een ander boeg te gooien als koffiebrander. Hij startte als koffiebrander bij De Eenhoorn en ging zich daarna specialiseren op een andere ambacht binnen het bedrijf, de sigaren bij De Olifant.

“Oude ambachten blijven mij fascineren. De beleving, passie en liefde die horen bij het maken van een uniek product op authentieke wijze vind ik fantastisch.”

Alex Leurink (brouwer) is verantwoordelijk voor de recepten en het brouwen. Hij heeft een liefde voor mooie ingrediënten en volmoutige bieren. Met zijn expertise en kritische houding ontstaan er unieke bieren met de meest verfijnde smaak.

“We zijn pas tevreden als het ECHT gelukt is.”

Simone ten Brummelhuis is leerkracht. Zij zorgt voor een goede balans in de brouwerij en is bezig met de promotie en het  design van brouwerij Broederscha(a)p. Daarnaast houdt Simone zich bezig met de bier-en spijscombinaties.

“Genieten met een grote G, dat is wat de bedoeling is in onze brouwerij.”